Information om riktade kampanjer

Vi har fått frågor från kunder om webbplatser och sociala medier-konton som utger sig för att vara en smyckesbutik på vår adress, Södergatan 11 i Malmö. Dessa webbplatser och konton påstår att butiken ska upphöra, ofta med hänvisning till pensionering, och lockar därför med köp av smycken till rabatterade priser / utförsäljning via nätet. AB MK Juvel, Södergatan 11 Malmö, har ingen koppling till dessa kampanjer, och vi säljer inte smycken via nätet!

AB MK Juvel säljer smycken enbart i vår fysiska butik på Södergatan 11 i Malmö. Om vi i framtiden kommer att sälja smycken via nätet, sker det uteslutande via vår officiella hemsida https://www.mkjuvel.se. Är du osäker, tveka inte att kontakta oss. Vi delar också med oss av några tips på hur du kan undvika att bli vilseledd:

  • Kontrollera webbadressen (var uppmärksam på stavningen samt vilket toppdomän som följer (exempelvis .se, .nu etc.)
  • Förlita dig inte på den stängda låsikonen (hänglåset) som en garanti för att sidan är säker.
  • Kontrollera utbudet och framförallt priserna på varorna, är de rimliga?
  • Var vaksam på erbjudanden som verkar för bra för att vara sanna. Smycken som säljs till extremt låga priser kan vara ett tecken på vilseledande marknadsföring, kopior / förfalskningar d.v.s. oäkta smycken.
  • Hur ska betalningen ske, i svenska kronor, via ”Få först, betala sen”? Var vaksam om företaget istället vill ha betalt direkt, i dollar eller via PayPal i kassan.
  • Hur hamnade du på webbplatsen? Har du själv skrivit in webbadressen eller har du hamnat där via en annons på sociala medier?
  • Lägg märke till språket. Flera av sajterna använder automatiska översättningar vilket ibland gör att formuleringar kan bli helt fel.
  • Lägg märke till bilder. Om bilderna ser ovanligt ”perfekta” ut, eller om detaljer som skuggor och reflektioner verkar onaturliga, kan det vara en indikation på att de inte är äkta.

Andra användbara tips:

  • Om du som konsument betalar med faktura eller kreditkort omfattas ditt köp av konsumentkreditlagen. Det innebär att du har ett extra skydd att luta dig mot om något händer.
  • Spärra ditt kort för internetköp. Då går det inte att nyttja ditt kort på distans om kortuppgifterna har sålts. Lås sedan upp spärren när du själv ska handla på nätet.

Vill du läsa mer om vår butik och om vår historia, besök gärna vår undersida ”Om oss” som du hittar här: https://www.mkjuvel.se/om-oss/

Kontaktuppgifter till oss:
AB MK Juvel (Org. nr. 556793-9714)
Södergatan 11, 211 34 Malmö

Telefon: 040 – 57 91 00
E-postadress: info@mkjuvel.se

Butikens öppettider är:
Måndag – fredag 11:00 – 18:00
Lördag 11:00 – 15:00
Söndag stängt